Bir seo makalesinde daha birlikteyiz.Bu makalemizde arama motorları nasıl çalışır ? arama motorlarının nitelikleri nelerdir ? oluşumları ve inceliklerini yorumlayacağım.
Konunun en altında da videolu bir anlatım vereceğiz ; chip dergisinin dağıttığı videolu anlatımlardan arama motorları nasıl çalışır adında bir bölümü paylaşacağım..
Dünyanın En Büyük Arama Motoru ; GOOGLE
Google yaklaşık olarak 1998 yılında kurulmuş bir arama motorudur.Bir Amerikalı anonim şirketi tarafından yönetilmekte olan google ; internet tabanlı ürünler geliştirmek ve bunlara ev sahipliği yapmak ile tanınır.Gelirlerini ise adwords reklam programlarından elde etmektedir, adwords'e her google webmaster üyesi reklam verebiliyor.Şirketin tanınan başkanı Larry Page 'dir.
Google ; Ağustos 2004 ayında resmi olarak halka açılmıştır.

Google'ın adsense ve adwords olarak reklam grupları vardır.Adsense'den reklam tıklama başına para kazanırsınız.Yani sitenize reklam alırsınız.Adwords'den reklam vererek sitenizi tanıtabilir, hit kazanabilirsiniz.Ayrıca adwords sayesinde sitenizin SEO değeri artar.Herneyse google'ı biraz olsun tanıttık.Şimdi google botlarının nasıl çalıştığına bakalım.
Google botları bir insan gibi siteleri inceleyemez.Sadece html kodları ve site yapısını inceler.Bu da sadece index zamanı geldiklerinde meydana gelir.İndex almanız için google botları sitenize girmelidir.Bunu hızlandırmak için ping sitelerinden ping göndermelisiniz.Bu şekilde botları uyararak sitenize çekersiniz.Fazlası tabii ki zararlıdır.İndex hızını artırmak için sitenizin html boyutunun düşük olması gereklidir.Html boyutunuz 15-30 mb. arası ise iyi bir değerdedir.Fazlası index hızınızı ve sitenin açılma hızını düşürür.Arama motorları botlar sayesinde çalışırlar.
Botlara yazılmış bir algoritma vardır ve botlar bu şekilde sizin sıralamanızda oynama yaparlar.Örnek olarak bir link aldıysanız bot bunu görünce sizin sıralamanızı yükseltir.Tabii link kaliteli ise.Arama motorları hakkında daha fazla bilgi için videomuzu seyredebilirsiniz.İyi seyirler dilerim.
kaynak ; arama motorları ve botlar nasıl çalışır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder